Alltså idag hände sjukaste grejen. Vi var på Rainbow beach & kollade runt, en riktigt aggressiv strand ska tilläggas, man får bara ca tre meter mellan flaggorna endast. Jag gick som vanligt runt med min ryggsäck, men hade öven tagit med min lilla väska med körkort, bankomatkort, hörlurar, kvitto på kläderna jag skickade hem till Sverige & min bokningsbekräftelse till Nya Zealand, just för jag skulle ringa & confirma den. Så tyckte jag att den lilla väskan förstörde bilden för den var i vägen.. Så jag tog av den i vattenbrynet & GÅR DÄRIFRÅN!! Efter femtio meter inser jag att något fattas så ja, trodde såklart att tidvattnet tagit den, gick fram & tillbaka hundra gånger & letade. Speciellt eftersom vi ska till fraser imorgon & utan körkort kan jag inte köra :/ Till råga på allt så hakade min mobil upp sig.. Så fick vänta på den att ladda ur. På vägen hem mötte jag en random tjej från vårt hostel så frågade hon hur läget var så berättade jag allt. SEN när jag fick igång mobilen ikväll hade jag fått sms av någon random att han hade väskan! Då var han på Tinder Date med hon jag mötte så hon kände igen historien! Så kom dom hit till hostelet & lämnade den! En dam hade kommit fram till dom flera timmar efter att jag tappade den & frågat om dom tappat en väska så öppnade dom den & såg hostel nyckeln så kände hon igen den först så kom hon på vad jag hade berättat.. Sån tur har man bara inte.. Var så ledsen när vi hade säkerhetsgenomgång förut & man fick visa sitt körkort inför imorgon & jag insåg att jag inte kommer få uppleva att köra på ön.. Eftersom min bokning låg där hittade dom även mitt australiensiska nummer! En kedja av händelser som ledde fram till att jag gick från superledsen till världens gladaste tjej på trettio sekunder. Killen gjorde verkligen allt för att hitta mej, han skickade vänförfrågan på Facebook, meddelandförfrågan, smsade, ringde & pratade inte meddelande men jag fick ju inget eftersom mobilen var av. Hann spärra bankontoret men dom skickar ett nytt till vårt nästa hostel :) Ringde även svenska konsulatet i Canberra, som ligger typ 100 mil åt fel håll, & det skulle ta ca fyra veckor att få ett nytt körkort då dom måste skicka papper till mej som jag sedan ska skicka till Sverige som ska göra ett nytt körkort & skicka tillbaka. & jag har ju ingen aning om vart på Nya Zealand jag är då. & att använda sitt pass i vardagen här är inget alternativ. Tappar jag det är det kört i&med att visumet osv är kopplat till det. Så, tror ni jag är glad? Det första jag sa när han ringde var "is this a joke? ??" Haha inte hej eller något. Han sa bara "Why should it be a joke?" Ja, för att sånt händer inte!

Kommer aldrig gå tillbaka till denna strand haha! Har inte ens kollat igenom filmerna för hade sån ångest att man skulle se väskan flyta iväg i bakgrunden :P

Okej nu kommer inlägget om vad som egentligen hände idag. När jag åkte till Australien i november var planen att stanna i Sydney i tre månader. Nu blev det fem istället av olika anledningar. Sen skulle vi, alltså jag & Johanna som jag reser med, resa östkusten & avsluta med Nya Zealand. På vägen har saker ändrats & det har vart tufft. Vi befinner oss nu halvvägs längst kusten & har två & en halv vecka kvar av våra fem. Nu står det klart att jag kommer få avsluta resan ensam. Våra vägar kommer skiljas i Cairns, sista anhalten i Australien. Jag har legat & grubblat mej sömnlös på nätterna hur jag ska fortsätta. Ska jag försöka hitta någon att hyra campervan med på Nya Zealand som planen var? Ska jag åka med arrangörerna Kiwi experience som är en buss resa? Hur länge ska jag vara där? Hur mycket pengar har jag? Ska jag skita i allt & åka direkt hem från Cairns? När jag gick förbi researrangören på vårt senaste hostel redan när vi kom dit i söndags såg jag att dom hade "massive sale" på just Kiwi experience. Har många bekanta som har åkt med dom & sagt att det var superbra. Ville helst uppleva landet på egen hand men inte ensam. Så, idag,  tio minuter innan vi skulle gå till bussen mot Rainbow beach haffade jag han som jobbar med resor & frågade vad dealen innebar. Det är alltså det största passet för Nya Zealand, från allra längst upp i norr till längst ned i söder. Hela vägen runt & kommer ta fyra veckor. Jag hade tänkt två-tre. Sen kunde man köpa ett sorts kreditkort som gäller på Nomads & Base hostel runt öarna. Medan han satt & pratade sa jag bara, jag tar det. Jag ska bara hämta kortet. Så, den femtonde maj, samma dag som östkusten är över flyger ensam från Cairns till Auckland för att påbörja min Nya Zealand resa! Är faktiskt med handen på hjärtat mer taggad inför det än östkusten. Jag älskar Australien & platserna vi besöker, men samtidigt har det vart väldigt mycket onödigt krångel under min tid här. Så jag är  redo för det här! Om än lite rädd för åka ensam. Men jag vet att jag kommer klara mej. Blir tårögd när jag skriver det här, då jag ALDRIG i min vildaste fantasi kunde tro att JAG skulle klara att ta mej runt i världen för några år sedan. Ska sluta skriva nu, blir alldeles för känslosam :) Men nu vet ni vad som händer iallafall :)

I dont care if I spend all my money on this journey, travelling is the only thing you can buy for money that's making you richer. 

Hallå! Dålig uppdatering här idag. Men får ursäkta med att vi checkade ut från skit-Nomads ( mer om det senare ) tidigt imorse & hängde på stranden tills vår transfer gick mot Rainbow beach där vi alltså är nu. Har så mycket att berätta! Men just nu sitter vi & spelar kort med några tjejer vi mött under vägen :) Så jag uppdaterar senare eller imorgon :) Simon min kära maskot fick hänga med oss på stranden idag, tillsammans med koalan jag fick av en gäst när jag jobbade på hurtigruten :)