Tänkte skriva ett inlägg angående att jobba här i Australien. Något som jag hört mycket om innan vi ens kom hit var cash in hand jobb, svart helt enkelt. Jag är inget fan av det, okej om man gör det då & då för att dryga ut kassan men att göra det på heltid tycker jag är både korkat & framför allt fullt av arbetsgivare. Jag ska inte sticka under stolen med att jag har jobbat på detta viset här men det är faktiskt av den enkla anledningen att det är helt enkelt det arbetsgivaren erbjuder. Helt utan omsvep & dom skäms inte heller. Mitt senaste jobb på festivalen var ett typiskt sådant, kort period med lön långt under vad reglerna säger under public holiday  ( röda dagar under påsk tex ) Jag blev lovad $18 i timmen, mycket timmar osv. Det började redan första dagen att vi blir skickade på obetald rast för att det inte finns något att göra. Det fortsätter så under veckan så dom lovade 10-12 timmarna / dag går snabbt ned till 7-8. När jag sedan idag ska hämta ut min lön fattas det pengar samt att hon har mage att hävda att hon aldrig sagt $18 / timme UTAN $15... På public holiday!! Lagen säger $54 sen skatt på det men skillnaden är ju gigantisk iallafall med tanke på att vi på working holiday visa skattar ca 10%. Blev en rätt aggressiv diskussion innan jag till slut gick därifrån med ytterligare $80. Kändes skönt även om hon blåste mej brutalt & eftersom det är just cash in hand har jag inga bevis förutom att jag kan anmäla henne vilket jag har god lust att göra efter att jag fått höra saker hon har sagt till folk om mej som är ren & beskär lögn. Så ett tips, jobba inte cash in hand om ni absolut inte måste. Någon gång då & då som sagt men ha det inte som er huvudinkomst. Arbetsgivare här är mästare på att utnyttja backpackers men stå på er. Har haft 5 jobb under min tid i Australien & då har 2 varit svart, då endast ett fåtal dagar / veckor. I slutändan sitter jag här med nästan alla pengar & det känns rätt skönt ändå. Men det kunde ha gått värre, som hon på agenturen upplyste mej om, du är helt oförsäkrad om något händer. Tänkte på det alla gånger jag höll på med fritösen osv. Så tänk till innan du tar ett jobb för att det ger snabba pengar! Bitter sweet känsla med dessa pengar efter 2 veckors slit. 

Hej :) Usch, dåligt väder idag igen :( Har precis kommit hem från jobb på St Vincents hospital  ( mer om der senare ) + att jag åkte till Olympic Park hämtade min lön. Nu är det över därborta & ingen är gladare än jag :'D Verkligen jättemycket slit för dålig lön. Dom sista dagarna var jag iallafall i en annan vagn, en hot dog vagn med mycket mer tempo än den andra. Har tyvärr inget gott att säga om någon av dom förutom att korven var god & att jag blev väldigt stolt över berömmet jag fick. Den andra vagnens ägare kan ta sig någonstans. Riktigt ful människa, håller bloggen väldigt opersonlig så uttalar mej inte mer än så :) Men det var så skönt att passera Redfern station idag & veta att det var sista gången!

Hallå! Idag hade jag verkligen ingenting att göra förutom att fixa arbetskläder tills på måndag. Så efter lite spanade i Svenskar i Sydney-gruppen på Facebook ( som för övrigt är en livlina här borta ) såg jag att en tjej var i samma sits som jag & ville hitta på något. Så jag åkte in till city efter att ha handlat dom satans fula kläderna, haha ursäkta, så åt vi middag på ett italienskt ställe som jag såg första veckan vi kom till Sydney. Har aldrig blivit av att jag tagit mej dit men det var så gott :) vedugnspizza med tryffel ❤ Blev massa res-snack som vanligt när man träffar en annan på resande fot & ett glas rött. Jättetrevligt verkligen! Tog en sväng inne på Paddys market innan också, haha orkar inte rumpinläggen på sista bilden. Köpte fyra varmare tröjor :( Sad! Men det behövs nu, speciellt på kvällarna. Så blev en bra torsdag iallafall.