Hallå! Nu är vi i Greymounth, på ett bryggeri. Några har gått en guidad tur men jag hoppade det. Ska snart åka vidare till vårt hostel för natten, passar på att blogga när det finns wifi :) Det är maskerad ikväll ju, köpte kattöron & en fluga förut, enkelt att vara en slutty cat, bara svart till haha :) Känner inte för att spendera pengar på det heller, så $2 var perfekt :) På vägen hit stannade vi vid Cape Foulwind där vi tog en beachwalk promenad & kollade på massa vilda sälar :) Så söta! Dom såg ut att ha ett skönt liv, solade & simmade i en typ pool. Sen helt random stod det en kaffevagn där, undrar om hon har busy dagar :P Sen stannade vi vid Pancake rocks också som är en klippformation, låter bilderna tala för sig själva :)


Pancake rocks! Ser ju verkligen ut som en hög med pannkakor :)


Ett annat stopp vi gjorde på vägen, här stannade vi bara med bussen på vägrenen!

Godmorgon :) Har precis ätit frukost efter en varm dusch  vad är grejen med att det är SVINKALLT på alla hostel? Anyway  tänkte ägna några minuter åt något mindre kul. Jag har rest nu i 8 veckor & innan det bott i vår pyttelilla lägenhet i Bondi i 5 månader & jag är så trött på folk! Man kan inte vara ifred någonstans, inte bär man duschar / äter / sover / går på toaletten.. Det börjar påverka mej att packa upp & ned mina saker varje dag för att resa vidare.. Att ha två nätter på samma ställe känns lyxigt nu. Det är också därför jag valde att skynda på resan lite så jag får fler nätter i Queenstown. Måste boka enkelrum då innan jag gör mej olycklig på någon. Inatt bodde jag med ett gäng britter, jättekul när folk skrattar & har roligt, men när klockan passerat midnatt & man ska upp klockan 7 är det inte lika roligt längre. Kan folk inte bara visa hänsyn & prata i normal samtalston? Det gör ju inte saken bättre att jag har tappat mina bra hörlurar & nu har ett par från Korea för $4 :( Men, idag är det en ny dag & vi ska strax ta bussen mot Hokitika, det är någon stor maskeradfest där ikväll så får väll helt enkelt söva mej själv med lite alkohol ;) Har bara vart ute en gång här i Nz, känner mej som en riktig dinosaurie när alla kids festar & jag ligger I sängen med min dokumentär haha :P Vet inte när jag har internet igen så vi hörs när jag har det! Måste bli bättre på att fota också. Bjuder på en bild från Cairns, vart kom den energin ifrån? Då var det fest varje dag haha :)

Vi åkte ju som sagt över till sydön igår, alla har hypat den så är jättepepp nu! Det ska vara mycket roligare här än på nordön som jag kan hålla med om var lite seg faktiskt. Iallafall, färjan tog tre timmar & tiden spenderade vi mest i sofforna vid cafét :) En i gruppen, Aïsha, är grym på gitarr & sång så jag såg till att hon fick köra sin låt där i cafét :) & vi har ÄNTLIGEN bytt chaufför! Tack för det. Kan återkomma till det någon annan dag, orkar inte skriva mer nu :) Bjuder på lite bilder från båtturen istället , kändes väldigt Hurtigruten & Norge måste jag säga! Såg delfiner när jag var uppe på däck också :) Vi åkte buss i hundra år när vi kom över kändes det som, seg dag. Men så är det ibland :) Vi har ju bytt buss nu så det är massa nya människor :) Sen sov vi en natt i Taiperiperi, vi kom ju fram så sent så har inget att säga om det riktigt, blev att äta, duscha & sova sen åkte vi vidare imorse :)