Idag har vi verkligen haft fullt upp, kan inte skriva om allt då kommer jag aldrig bli klar. Men vi började med att åka till Nugget point där det fanns massa sälar & fin utsikt :) Vi är sju i bussen nu, men har en med 25 platser istället haha :) Lyx!  Sen vidare till Cannibal bay ( ? ) där det fanns massa sjölejon! Haha vart seriöst rädd när dom skällde eller vad dom nu gör :P Sen åkte vi & käkade lunch på ett café som ägdes av en mindre glad dam, man var till&med tvungen att ta av sig skorna & det fanns regler vid entrén haha! Lite arbetsskadad så jag vägra gå in av princip :P Så åt lunch på en bänk i solen. Sen blev det ett stopp vid McLean falls, ett fint vattenfall. Sen åkte vi till en utsiktspunkt där världens ovanligaste pingvin finns. Vi skulle vänta där men jag av upp efter en timma i snålblåsten, satte mej i bussen tills dom andra kom tillbaka efter två timmar genomfrusna :o Men dom såg en pingvin iallafall :P & vi kom fram hit till Invercargill sent så blev middag & världens varmaste dusch ever! Drog på så det bara ångade haha :P Svinkallt i hela hostlet som vanligt så får ju passa på. Imorgon åker vi redan 07:00 till Milford sounds som är ett fjordlandskap :) Får se om det slår Norge ;)

Påpälsad :P


Nugget point! Fyr nummer 23422 på denna resa :'D


Cannibal bay.


Trevliga cafét! 


McLean falls! Stolt över mej sjäv att jag vågar gå
ut på kanten & klättra upp på saker nu :D Har aldrig gjort det förut. Sen ser jag verkligen ut som en boll med alla dubbla tröjor haha! Det var okej inne i regnskogen men direkt när vi kom ut ser man frosten! Det är verkligen kallt här på sydön! Men nästa världsdel är ju Antarktis så inte så konstigt kanske :)


Sista stoppet! Tror det heter Curior bay. Hela området var en stor skog för 170 miljoner år sedan. Nu bor dom ovanliga pingvinerna ( 200 i världen & enbart här & allt är under vatten. Bråten på stranden är träd & grenar från den tiden som spolats upp! Sjukt att det fortfarande finns :)


Kommentera

Publiceras ej